My School Missed Me..


Rasenye cam baru semalam kiter start cuti.. Sekejap nye mase berlalu.. Tak lame lagi kiter dah nak kena pegi sekolah balik... Setelah agak lame memberi cuti kepada buku2 kiter, tak lame lagi mereka akan bekerja semula.. Terpaksa mengadap muka kiter yang terpaksa untuk mengadap mereka... (Cam tunggang terbalik je ayatnye...Lantakla..) Kita akan bersua kembali wahai buku.. Bila memikirkan cuti sekolah yang bakal berakhir dan penggal persekolahan yang akan bermula kembali, rase syok pun ade... Ini semua kerana kebebasan daripada menjaga adik2 di rumah akan tercapai.. Of course la, kiter kan duk hostel.. Balik 2/3 minggu sekali... Maka, takyah la susah2 nak jadi babysitter yang menjage baby2 yang dah besar panjang tu... (adik kiter la tu maknenye..) Tapi, perasaan yang syok tu mula terhapus bila memikirkan kiter akan menghadapi PMR tahun ni...(2009)... Gerun, takut, seram semua ada... Boleh ke kiter dapat 9A dalam PMR tahun depan??? Mampu ke kiter??? Persoalan itu sering bermain dalam fikiran... Tapi jawapannya, masih belom dapat dikenal pasti... Dengan sikap kiter yang masih bermalas-malasan untuk membaca buku... Ayah ibu pun dah makin risau.. Ibu nampak macam nak sangat kiter dapat MRSM tahun depan.. Tapi hakikatnye, kiter takde la nak sangat masuk situ.. Kalau dapat, mungkin kiter akan terima, tapi kalau tak, tak kisah sangat pon...(agaknye la..) Walau camne pun, start sekolah nanti kiter akan berusaha sungguh2... Sekurang2 nye, kalau tak dapat 9A pon, kiter dah usaha.. Kiter tak nak kalah sebelum berperang.. HIDUP INTAN!! Huhu.. Sorak untuk diri sendiri pulek.. Alamak, panjangnye post kiter kali ni... Mungkin sampai sini je yang kiter nak bebelkan.. Kesimpulannya, sekolah akan dibuka, jadi belajar la rajin2 kepada yang masih bersekolah ek...

P/S:Doakan kiter akan berjaya dalam PMR taw... 9A!!!

9 orang bersuara:

loque on January 3, 2009 at 2:02 AM said...

wah...
gud luck ye dik...
moge dapat 9A untuk PMR
aku dah lepas da..
baru je lepas
he3

cia yok!

criterkiter on January 3, 2009 at 11:09 AM said...

Trime kasih, kiter nak lawat blog loque tapi link broken la..

Ain on January 4, 2009 at 11:41 PM said...

Semoga berjaya ye,kak (agaknyalah akak). Semoga berjaya dapat 9A dalam PMR dengan jayanya! AMIN...

cutegirl_95 on January 24, 2009 at 1:14 PM said...

salam,
semoga berjaya ye kak!!
sofea thun dpn bru PMR.hehehe

criterkiter on January 24, 2009 at 4:04 PM said...

Trima kasih...

Cikgu Diana on January 24, 2009 at 5:19 PM said...

Salam buat adik Intan...

Cikgu doakan Intan berjaya dalam PMR 2009..

Intan kena buat persediaan awal ye... Banyakkan berdoa dan kena mulakan ulangkaji sejak awal tahun.

InsyaAllah anda pasti akan menggapai semua impian.. Tiada yang mustahil.. 9A pasti dalam genggaman Intan.. Mudah-mudahan.

Best of luck!

criterkiter on January 25, 2009 at 1:00 PM said...

Terima kasih banyak2 cikgu.. Kata2 tu sedikit sebanyak dapat mendorong semangat saya..

najihah cute said...

kak intan mesti kene rajin2 belajar.adik tgk akak mcm maen2 je kat bilik prep tu..
study sesame key..
3KAA 09...25 ORANG 9A1
AMINNN

criterkiter on January 27, 2009 at 9:31 PM said...

Aik... Len macam je yang sorang ni... Ni Najihah Radzali yek????!!!!! Pape hal pun, Amin...

Post a Comment

 

criterkiter Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template