Cerita Perbahasan

Salam... Mula2 sekali,kiter nak ucap TERIMA KASIH BANYAK2 pada kawan2 yang bagi komen dan tolong kiter cari isi perbahasan mase tu... Terima kasih banyak2....Atas bantuan kengkawan, kiter dapat kalahkan pihak lawan di pusingan awal... Kiter wakil kelas kiter (3KAA)... Peringkat pertama, kiter lawan kelas 3KRK2.... Kiter jadi kerajaan.... Tajuknya "Superman Lebih Hebat Daripada Ultraman"... Alhamdulillah, macam yang kiter cakap tadi, kiter menang kat pusingan pertama....

Kat peringkat seterusnya kiter lawan ngan budak form 4... Tapi, kiter menang tanpa bertanding sbab diorang tak hantar wakil.... So, team kiter automatik masuk ke peringkat semi-final... Kat semi-final, kiter lawan dak kelas 3KRK1... Tajuknya "Sektor Pertanian Penjana Ekonomi Negara"... Sekali lagi kiter jadi kerajaan... Perlawanan memang sengit... Kiter rase seram gak la.... Tapi, dah rezeki, sekali lagi pihak lawan tumbang di tangan kami... Huhu... And, guess what....????? Kiter jadi Pembahas Terbaik bagi pusingan ni.... Huhuhu... Tak sangka... Sangat tak sangka...

Akhirnya, sampai di peringkat final.... Kiter kena lawan senior dari kelas 5Sains2... Tajuknya memang susah... Bertaraf Tingkatan 6.... "Bahasa Teras Jati Diri Bangsa".... Memang pening kiter memikirkan isi... Tapi, kurang siket beban coz ramai yang support... Kawan2 bagi galakan, idea... Ibu tolong carikkan isi kat internet... Cikgu pon tolong carikkan... You guys memang bek la.... Bila tiba hari pertandingan, kiter memang dah sedia nak hadapi apa pon...

TAPI,,, kiter terasa sangat la BENGANG... Cume beberapa jam je lagi nak sampai waktu pertandingan... Tiba2, kiter diberitau "perbahasan hari ni dibatalkan"... Ok, itu kiter boleh sabar lagi, tapi bila diberitahu tajuk pon ditukar... Pergh.... Kiter terasa bengang yang teramat... Penat kiter carik isi... Ibu pon dah tolong carikkan, tiba2 tak jadi guna tajuk tu... Ish.... Buat penat je... Katenye tajuk ditukar sebab nak terus guna tajuk untuk pertandingan peringkat daerah... Ape ntah tajuknye kiter pon tak tau... Belom rajin nak ambik tau... Pastu katenye, final nanti terus nak pilih pembahas wakil sekolah... ADUH... Malas betul la kalau bab pemilihan ni... Dah la kiter memang belom nak join pemilihan wakil sekolah... Tahun depan leh la... Ish.... Ntah pape ntah... Tapi, lepas difikirkan baik, kiter redha jela... Kiter hanya merancang Allah yang tentukan... Lagipon, ADA HIKMAH DISEBALIK SETIAP KEJADIAN... Ingat tu... Ok la, nak blog walking kat blog kengkawan... Tata titi tutu....

P/S: Untuk isi perbahasan final nani, kalau kiter takde idea, kiter mintak tolong kengkawan ek... Ok, Salam...



2 orang bersuara:

Diyanah on March 6, 2009 at 10:39 PM said...

tabah ea intan.. ktew geng.. huhuhuhu..

intan on March 7, 2009 at 12:01 PM said...

Bak kate kak Ely, Redha je la...

Post a Comment

 

criterkiter Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template