The very syok orientation

Hari ni last day kiter cuti.. Petang ni kiter kena balik hostel semula.. Terpaksa tinggalkan semula blog ni.. Esok start sekolah.. Homework ada yang tak siap lagi.. Itu pun sebab tak paham.. Tapi kebanyakannya kiter dah siapkan.. (Bajet bagus la tu..) Huhu.. Ha.. Baru teringat.. Minggu ni ada orientasi tak formal dak aspuri.. Best nya.. Dak form 1 ngan form 2 kena mintak tanda tangan senior form 3,4,5 dan 6.. Dah 2 tahun kiter kena mintak tanda tangan.. Tahun ni junior akan mintak tanda tangan kiter.. Ni yang syok.. Nak mintak apa ye sebagai ganti tanda tangan tu.. Mase tu, before cuti kiter ngan budak2 form 3 yang len dah bincang2 nak mintak ape.. Wah... Semangat... Antara yang diorang ada cadangkan:
-Basuh baju..
-5 orang belikan 1 coklat..
-Gosokkan baju
-   "     kain
-   "     tudung
-Buatkan kad wish luck for exam..
-Dan banyak lagi la...
Kalau nak disebut satu2 memang tak habis.. Tapi kitorang risau gak, coz takut peraturan tahun ni ditukar.. Mana la tau kalau peraturan baru, dak form 3 pon kena mintak tanda tangan.. Wa... Ini memang satu penyeksaan.. Tapi, kiter doa sangat2 takde la jadi camtu.. Amin.. Nanti time orientasi mesti ada explorace.. Agaknya la.. Ini yang lagi bertambah-tambah syok.. Walaupon kiter semput, tapi nak join gak.. Kalau tak, rugi habis la.. Kiter satu group ngan sape ye kali ni???? Tertanya-tanya gak.. Tapi walau sape pon kiter terima je.. Yang penting, enjoy.. Ok la, time's up!!! Tata...

5 orang bersuara:

INTAN on February 1, 2009 at 8:54 AM said...

ooo..ko ni form 3 ek...nk ambik PMR le taun ni?...
hehhehe.....beza 17 taun kita ni...hahhahaha...tiba2 rasa tua...

criterkiter on February 1, 2009 at 1:21 PM said...

Ha'ah.. Kiter memang form 3... Jadi umo kak intan... 15+17=32 (Kira dulu..) 32 tahun la ye... Tapi bukan ke kat profil kak intan 31 tahun??? Musykil... Tak la tua sangat kalau dibandingkan dengan orang yang berusia 100 tahun... Huhu...

Ain on February 1, 2009 at 2:29 PM said...

Macam kejam jer suruh basuh baju,belikan coklat, dan gosokkan pakaian.... Menangis form 1 ngan form 2 nanti....

PiNkY MiNkY | alisa on February 1, 2009 at 5:48 PM said...

hahaha, jangan seksa kakak kite lebey2 suda.

criterkiter on February 8, 2009 at 2:27 PM said...

Kakak Alisa sporting.. Jangan risau.. Dia mesti tak rase terseksa...

Post a Comment

 

criterkiter Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template