Kem Usahawan Muda

Untuk pengetahuan kengkawan sumer, actually kiter ni ahli Kelab Usahawan Muda (UM) kat sekolah kiter taw... Bukan setakat ahli kelab, kiter gak merupakan salah sorang pemegang saham syarikat kelab ni...



Cakap pasal kelab UM ni kan, time 30 Mei-1Jun kiter pegi Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)... Kiter pegi sane bukan ikut rombongan taw, kiter ade Kem Usahawan Muda.... Kat sane peserta terdiri daripada ahli Usahawan Muda dari seluruh negeri Selangor... Sronok gak r... Walaupon agak penat...



Macam2 aktiviti kiter wat kat sane...

Kat sane, kitorang dibahagikan kepade 8 group.... kiter group ke-2... Dan setiap group diberikan name mengikut name "haiwan"... kumpulan kiter adalah kumpulan ITIK... Kitorang kena ubah suai name grup,kepade nama sebuah syarikat.... Oleh itu, kitorang namekan syarikat kitorang sebagai, Duck Company SDN BHD.... (haha...klakar la bunyi nyer).... Dlm setiap syarikat, mestilah ade CEO dan Timbalan CEO.... CEO kiter name nye Atikah... dan, Timbalan CEO adalah....JENG..JENG..JENG.... Intan Farhana.....( Kiter la tu..)... hehe.... cam tak caye kan... Nak wat camne... Dah muke pemimpin...trime je la....



Mule2 grup kitorang tak berape menyerlah coz ahli2 nye semua pemalu....(tak termasuk kiter taw)... Tapi, bile time Kembara Minda...kitorang terus jadi grup yang sporting la kirenye... Kitorang adalah grup first yang berjaye menamatkan pengembaraan... Dan salah satu daripade 2 grup yang tak tertipu ke Checkpoint "Hantu"...(checkpoint yang diwujudkan untuk mengelirukan peserta).... Tapi, kiter tak la rase bangge sangat coz, kiter dah taw ciri2 checkpoint hantu dan jawapan bagi soalan di setiap checkpoint.... tau tak camne kiter leh taw??? kiter tau sebab kiter dah pernah pergi sebelum ni... time bulan 3 tahun ni gak....(Alamak pecah tembelang..)... So, tak lah heran sangat...



Yang best pasal kem ni ialah...

  • Tidor satu bilik sorang... (tak de dalam dorm...panas..)

  • Dapat banyak ilmu pengetahuan yang baru...

  • Berpeluang merasai camne jadi student kat sane...

  • Rase sendiri duduk dan belajar di dewan kuliah...

  • Dapat kawan baru....

  • Dan cam2 lgi la...

Keseluruhannye, kem ni best la....









































Tag 1: Ni tag peserta time kem tu....

Cube tengok kat bulatan tu. (tak berape bulat r..) Perasan tak,

tarikhnye terbalik... tu dyorang salah taip.....

Tag 2:Tu plak tag time first time kiter pegi.... Dye tulis kat situ di KolejRahim Kajai... Tapi, buat kat Kolej Pendita Za'ba sebenarnye...

2 orang bersuara:

..::Ev︼@ngel::. on June 17, 2008 at 3:41 PM said...

apesal tak gtau sy?sy pun ada gak g ukm..jalan2 len kali wak gtau sy yer..

criterkiter on June 24, 2008 at 2:43 PM said...

La...npe x ltak signboard awk ad kat UKM...kih..kih..kih..(",)

Post a Comment

 

criterkiter Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template